Älskade mamma

publicerat i Livet;
Snart är det dags för den 10:e mors dagen utan dig. Smärtan vill inte lämna mig en enda sekund, jag saknar dig så otroligt mycket och har så mycket som jag skulle vilja berätta för dig. Sitta där i soffan och bara dricka thé och surra, som vi brukade göra. Jag tänker mycket på alla de planer du hade för oss, dig,mig och Simon. Du ville att vi skulle fjällvandra,resa till Paris och du ville se oss växa upp och få egna barn.
Det har gått tio och ett halvt år sen du somnade in och lämnade oss, Simon och mig. Vi kommer aldrig nånsin att glömma dig, vi pratar om dig ofta och tänker på dig hela tiden.
På söndag ska vi åka till din grav och plantera lite blommor och tända ljus. Det är det närmaste mors dags present vi kan komma att ge dig. Jag vet att det är en vecka för tidigt, men vi har inte möjlighet att åka på rätt dag. Simon är stor nu och har körkort, så det är han som ska köra. Vi ska åka Gunnars bil, den är billigare i drift än Simons egen.
Sen du somnade har mycket hänt, ibland känns det som om jag är ensam i den här stora världen nu när du inte längre finns vid min sida. Men jag vet ju innerst inne att du alltid finns med mig. Simon och pappa finns alltid där för mig, men du fattas. Jag önskar att jag kunde vara mer lik dig, så att folk skulle kunna se att du var min mamma. Men jag är inte lik dig. Jag är inte lik pappa heller, ibland frågar jag pappa om ni fick med er fel bebis hem från BB. Han säger att det fick ni inte. Jag är er dotter, även om det inte syns på mig. Enligt pappa så är jag lite lik dig till sättet och din moster Ingeborg tycker att jag är lik dig på rösten.
Jag vet att du har det bra där du är nu och jag vet att du gjorde mycket bra när du fanns här hos oss.
Det var du som gjorde så att My fick bo hos E och B och där har hon trivts bra under alla åren. Så för det är jag stolt över att du är min mamma.
Rita Ulla-Britt Myrman, född 12/3 -53 och somnade in för gott 27/8 -97
Världens bästa mamma.
Jag saknar dig gränslöst.

Kommentera inlägget här :