Konsten att älska fikabröd

publicerat i Livet;
Min far och jag (ja, min sambo också för den delen) är helt tokiga i fikabröd. Slät kopp kaffe, visst. Men finns det bullar och kakor så är de nästan mer intressanta än det som finns i koppen och jag har funderat på varför det är så. Varför är fikabröd så gott, så intressant och så lockande? Och framför allt, varför är jag helt galen i det?

Jag har mina misstankar, både min farmor och min mormor bakade mycket när jag var liten, det fanns alltid smarriga kakor och bullar när jag var till någon av dem och när jag var hos pappa så var vi till farmor nästan varje dag. Så under min uppväxt (ja, och åtminstone halva tonåren också för den delen) så hade jag nästan fri tillgång till bullar och kakor hos farmor och mormor och jag misstänker att det är det som ligger till grund för min stora kärlek till fikabröd.

Baka själv? Näe, det är jag inte så förtjust i.. men jag kanske borde bli? Det är ju billigare att baka själv än att köpa kakor och bullar i affären eller gå på café (okej, caféer gillar jag överlag, atmosfären och sånt). Hmm... jag ska nog ta och ge mig på att baka bullar nån dag nästa vecka... gubben lär säkert bli glad... Haha, eller så inte då han och pappa ska köra igång med sin sopp-utmaning på söndag. Jag vet inte om jag ska vara med fullt ut eftersom jag ska jobba lite grann också och då är det jobbigt att enbart äta soppa. Så det kan kanske bli bullbak, jag får se.

Det bästa fikabröd jag vet är rullrån, kanelbullar och "fiffirutor" (här tror jag samma bakverk heter kärleksmums eller snoddaskaka, men för mig är det fiffirutor). Rullrån kan jag helt enkelt inte baka själv, så jag förlitar mig på marknader eller tanter i bekantskapskretsen för dessa, kanelbullar ska jag som sagt kanske ge mig på till veckan, annars finns det billiga på påse i affären (både frysta och ickefrysta) och fiffirutor är det bara mormor som får till riktigt som jag vill ha dem.

Näe, gud vad jag blir sugen på kakor när jag sitter och skriver. Det här går inte, jag får ta mig lite glass så kanske sötsuget försvinner.


Puss

logga

Kommentarer :

1:a kommentar, skriven , av My:

Åh, mormor brukar ju bjuda på alla sju sorters kakor. Vad sugen man blev :D

Kommentera inlägget här :