Lite uppdateringar

publicerat i Livet;
Då jag inte bloggat på ett tag så kan jag ju tala om vad som hänt, om nån skulle vara intresserad förstås.

Fredag:
Arbetsrätts omtenta, som jag tror att jag klarade. Skrev som en tok och var klar strax innan tio. Sen hem med lagboken och ner på skolan igen för handledning inför uppsatsen. Fick bra feedback och är taggad till tusen. På kvällen damp det ner ett sms från en klasskompis i Ö-sund som fixat en intervjuperson till mig, underbart. Nu är jag redo att sätta igång.

Lördag:
Upp tidigt och iväg till bussen som bar mig hela vägen till staden i mitt hjärta, ja Umeå alltså. Var framme vid tolv och då bar det av till Lena för lite surr och fika/lunch innan vi styrde kosan mot Strömpilen (köpcentrum) och sedan Klabböle där jag har bott och praktiskt taget är uppväxt. Så härligt att åter vara i byn. En snabbis till graven för att konstatera att det inte gick att ta sig fram dit och sen hem till Lena för att göra oss klara för party.

Vid strax efter 19.00 så äntrade vi Universum där klassfesten var. Återträff för alla som gick ut nian 2000 i Umeå med närområde. Sjukt mycket folk! Vi hittade (och blev hittade av) våra gamla klasskompisar (totalt var vi 6 stycken från 9 F, Bräntis) och sedan var det dags för mat, mingel och sedan dans. Massa låtar från den tiden i våra liv och jag och Lena röjde på dansgolvet tills våra fötter hotade med uppsägning. Ett par vilopauser blev det med andra ord. Patrik från vår klass imponerade verkligen på mig med sina dansmoves, det hade jag inte väntat mig.

Något tråkigt under kvällen var att jag fick veta att en klasskompis tyvärr dött för ett par år sedan, tydligen hade hjärtat bara slutat slå. Det kändes tungt även fast vi inte umgicks när vi gick i skolan, han var ju ändå en del i min högstadietid och lika gammal som mig.

Lena och jag var hemma hos henne vid tre ungefär och ställde om klockan innan vi la oss, smart drag. Vi kom väl i säng vid halv fem på morgonen och jag vaknade kvart över nio...inte mycket sömn med andra ord.

Söndag:
Upp vid kvart i tio efter att ha legat kvar i soffan ett tag och läst. Frukost, surrande, skrattande och en massa svammel, som vanligt alltså. Strax efter 11 så knallade vi iväg mot sjukhuset eftersom jag skulle ta bussen hem och Lena skulle jobba (inte på sjukhuset, universitetet ligger intill och där jobbar hon). Jag klev på bussen kvart i tolv och lämnade Umeå bakom mig. Kändes både bra och dåligt. Trist att behöva åka såklart, men bra att komma iväg i bra tid. Sen var det mest slöande på kvällen.

Idag:
Uppstigning vid åtta, frukost och nu är det plugg som gäller... ja, inte just nu då eftersom jag skriver här. Men resten av dagen ska ägnas åt litteratursökning, formulering av frågor till intervjuerna och följebrevet som jag ska skicka till personerna några dagar i förväg. Full fart framåt!


Puss

logga

Kommentera inlägget här :