Äkta norrlänning

publicerat i Livet;
Jag är verkligen en äkta norrlänning, även fast jag hatar att frysa. Det har blivit sommarvarmt och det är såklart underbart, men kombinera det med ett gäng överflödiga kilon som innebär att majoriteten av sommarkläderna är för små och dessutom amningshormoner... jag rinner ju bort här! Det är dessutom sjukt varmt i vårt hus och vår tv nere i tv-rummet fungerar lika bra som ett element. Mannen har kontaktat flera företag om att installera nån kombinerad ac och värme mojäng... ingen har dock svarat än. 

Jag gillar värme, missförstå mig inte. Men det behöver inte vara attackvarmt, speciellt inte inomhus och speciellt inte nu när jag forfarande känner mig som en flodhäst. Jag kan inte ha mina vanliga sommarkläder och vill inte synas bland folk i lite kläder heller. Det har inte blivit nån promenad idag heller, varför kan jag inte riktigt försvara men jag har prioriterat försök till vila även om natten var bra. Man vet ju aldrig hur kommande natt blir. 

Blir det finväder imorgon så ska mannen börja med spaljéen till altanen på framsidan. Han och svärfar var och köpte virke förut. Det ska bli så skönt att se ett av våra projekt ta form. Och förhoppningsvis avslutas. Vi är lite dåliga på att slutföra tyvärr. 

Jag har precis diskat undan och plockat ihop i köket och jag njöt av att kunna göra det. Lite knäpp kanske... men jag gillar att stöka på här hemma med såna saker. Vilket det har blivit ganska lite av sedan Signe föddes. Men ju äldre hon blir och ju mer vi lär känna varandra så kommer nog lite mer rutiner också. Just nu är det mest äta, byta blöja och vila när hon sover/vilar. Hon är ju bara en månad än och jag och mannen är ju rookies när det gäller föräldraskap. 

Förresten, nån som vet ungefär i vilken ålder man brukar döpa? Och hur lång tid i förväg man borde boka kyrka, präst och allt sånt. Och kan man få valfri präst eller måste man ta den som tillhör kyrkan man vill döpa i? 

Taggar: dop, familj, hemmafru, kyrka, lantliv, mammaledig, nybliven mamma, präst;

Kommentarer :

1:a kommentar, skriven , av Therese :

Jag har döpt mina barn väldigt olika åldrar, 3-10 månader gamla. Föredrar då dom är yngre. Alltid bra att vara ute i tid å boka. Man kan önska präst, även om dom inte tillhör församlingen

Svar: Tack för infon :)
divinemadness

Kommentera inlägget här :