Mitt älskade västra

publicerat i Livet;
Imorse styrde jag och skrutt kosan mot sydväst. Hem till mitt vackra västra. Jag hade tandläkartid nämligen, och då passade vi på att spendera tid med pappa/morfar också innan skrutt ska börja på dagis. 

Det var en nervös mamma med ångest och hjärtklappning som startade resan här hemma på gården. Jag har aldrig kört så långt med skruttan själv och jag vet hur stressad jag blir när hon är på dåligt humör i bilen (läs: vrålar och skriker). Men det gick bra, hon somnade rätt fort och sen vågade jag mig på att väcka henne i Stöde (med typ 2 mil kvar) för att hon inte skulle sova för mycket. 

Vi hämtade sedan upp morfarn som fick agera barnvakt under tiden jag var hos tandläkaren. De hade suttit ute på en bänk och tittat på bilar och traktorer. 
Fullt ös i väntrummet på vårdcentralen/tandläkaren. De gick ut först när jag gått in till tandläkaren. Skrutt följde först med och min Tandis tyckte att jag har ett vackert barn (det vet jag väl). 


Sen bjöd morfarn på lunch på hembygdsgården i Fränsta (min hemort och mitt i vackra västra). 

Skrutt fick pannkaka med föredrog att äta morfarns pyttipanna istället, sötsnöre. 

Åkte sen till en kompis för att hämta ett par vinterskor som skrutt skulle få ärva av hennes dotter. Vi kom därifrån med flera par skor/stövlar och två stora kassar kläder, inklusive en skaloverall och en vinteroverall. GRATIS! Hon ville inte ha nåt betalt. 

Lycklig unge som först fick snacka med två hundar och sen hittade en vattenpöl på väg till bilen. 


Sen hem till pappa/morfar. Skrutt röjde runt där, stora ytor trots att det är en lägenhet. Han hade flyttat en garderob i hallen så hallen blev galet stor. Skrutt sprang runt och undersökte, eller bara sprang. Ännu mer utrymme blir det väl snart, pappa ska sälja iväg lite möbler han inte har nån användning för och dessutom är han på jakt efter en mindre soffa än den han har. 
Morfarn hade köpt klämmis och majskrokar till unga damen. 

Förhoppningsvis blir mitt gamla flickrum snart ett bra gästrum så vi kan stanna där en helg eller så. Jag gillar ju mitt västra. 

Hemfärden gick också bra, då väckte jag damen strax efter Midlanda av samma anledning som väckningen på väg till västra. För mycket sömn på dagen ger dåliga nätter. Plus att hon fick en klämmis då hon åt lite tidigare mellis än vanligt innan vi lämnade Fränsta. 

Jag var helt dränerad på energi när vi kom hem. Ångest är utmattande. Karln i huset hade förståelse och köpte med sig hämtmat till middag. Innan han kom hem så hann jag och den lilla filosofen ta en liten promenad här på byn och meka lite bil: 

Nu är det läggdags för den här morsan helt klart. Så himla slut. 

Taggar: Fränsta, barnkläder, förlossningsdepression, majbebis15, mammaledig, västra, ångest;

Kommentera inlägget här :