Sommarsöndag

publicerat i Livet;
I förmiddags så gick hela familjen ut i blåbärsskogen nästan runt knuten, vi fyllde snabbt den lilla hinken vi hade med oss, Signe fyllde mest sin mage med blåbär hon. Fullt förståligt dock, det är ju löjligt gott. När vi kom hem så passade jag på att äntligen plantera mina underbara asiatiska liljor i rabatten, med glada tillrop från skrutt så klart. Hon hjälpte till att köra bort lite ogräs och gjord till komposten med sin lilla skottkärra också. Mannen tömde poolen för rengöring. 

Efter lunch så la vi oss och vila alla tre, så skönt och välbehövligt. Man blir så trött i den här värmen. Nästan två timmar sov vi, sen var vi redo för nya äventyr. 

Vi hade bestämt lekdejt med mannens kompis E och hans barn. Lilla W är bara två veckor äldre än Signe och vi försöker ses när de kommer upp från huvudstaden. Det skulle vara så kul om skrutt och W kan få en bra och nära relation eftersom mannen och E (och E's bror, skrutts gudfar) har växt upp tillsammans och dessutom har svärmor och E's pappa också växt upp tillsammans. 

Vi åkte och badade och fikade i paradiset i skogen. Så skönt! Och skrutt är ju ett blötdjur av rang så hon klagade inte. 

Modiga småtjejer med stadiga grepp om pappornas händer. 

När det började mullra lite väl nära (åska) så packade vi ihop och tackade för den här gången. Familjen Björkman-Myrman (vi alltså) åkte och åt middag på pizzerian/resturangen nere i centrum. Lämpligt en sån här dag. 

Nu har skrutt gått och lagt sig, mannen och jag har ätit lite blåbärspaj (bakade förut av bären vi plockade) och nu är det nedvarvning som gäller. Imorgon börjar mannens sista lediga vecka och min sista arbetsvecka. Den avslutar vi med en weekend i Gävle. 

Kommentera inlägget här :