Kossor och spaljé

publicerat i Livet;
Vi åkte på kosläppet ändå, damen vaknade nämligen strax efter att jag skrivit förra inlägget. Det var väldigt mycket folk där och väldigt lerigt. Så att ha skruttan i bärryggsäcken och att mannen och jag hade gummistövlar (mina blommiga är mer som skor men ändå) var kloka val. Lillskruttan tyckte att det var spännande att se massa folk, massa kossor, lite kalvar, några fyrhjulingar och ett par shetlandsponnysar. Sen så bjöds det på mjölk och bullar: 

Damen fick dock ingen bulle, men lite mjölk var smaskens. 

Efter kosläppet så åkte vi hemåt och åt lunch och gick sedan ut och lekte fram tills det var dags att vila för damen. Då hade vi hunnit med att gunga, gräva i rabatten, trumma på vattenkannan, vinka till en av grannarna och göra en rejäl vurpa på grusgången och skrubbat kinden. 

Efter en tupplur för samtliga medlemmar i familjen så åt vi mellis och gick sedan ut igen tills det var dags att äta. Fast jag gick ju in lite tidigare än de övriga eftersom jag skulle laga maten. Lax i ugn med nån smaskig hittepå sås och kokt potatis. Ruggigt gott, hela familjen åt med god aptit och det är alltid trevligt när maten uppskattas. 

Sen gick vi ut igen, damen gillar att vara ute nämligen. Mannen fixade lite med spaljén, det kommer bli så bra! 

Signe ville hjälpa till. 

Jag ska fortsätta nån annan dag, det är nämligen mitt projekt den där spaljén. 

Vi var ute (och hos grannarna eftersom damen ville dit) fram tills det var dags för kvällsgröt. Damen gick hem när hon lessnat så vi passade på att gå in då hon ändå ville gå hem.. för att undvika våldsamma protester som annars brukar uppkomma när man ska gå in. 

Hon åt gröten och sen blev det läggdags. Hon skulle inte somna på tissen idag så hon somnade inte i famnen idag utan somnade i sin säng. Mammas stortjej. 

Jag och mannen slöar i soffan och kollar på Soran på Netflix. 

Kommentera inlägget här :