Ljuva lediga lördag

publicerat i Livet;
Idag har vi verkligen njutit av vår lediga dag tillsammans som familj. Dagen började dock lite väl tidigt, kvart över sex så hade damen bestämt sig för att det var uppstigning. Jag fick dock ligga kvar i sängen till sju medan karln och skrutt klev upp. 

Frukost och sen ut på gården, det gäller att ta tillvara på dagarna när vädret tillåter. 

Skrutt hjälpte mamma att kratta ihop lite löv. 

Jag vet att det är bra för gräsmattan om man kör över löven med gräsklipparen och låter dem ligga. Men det ser ju så illa ut. Plus att med vår stora tomt så blir det ett bra träningspass att kratta. 

När det var dags att sno ihop lite lunch så passade jag på att ringa min fantastiska mormor medan karln och skrutt tog emot karlns kusiner som skulle upp på taket här för att hjälpa oss att skruva fast en list till solpanelerna. Sen ropade jag in familjen som båda åt med god aptit, efter maten gick mannen ut igen och jag gick och la skrutt för vila. 

När damen vilat klart åkte jag till stan, köpte lite godsaker och två pyjamasar åt damen. Sprang på en Kyrkismamma också, trevligt att surra lite. Sen brassade jag hemåt till familjen igen, promenad, bus och röj. Karln gick in och lagade mat, potatisgratäng och kotletter. Såå gott. 

Nu sover damen, jag och karln slöar i soffan med varsitt glas rabarbersaft. Lyx. Imorgon blir det auktion och 40 års kalas. 

Kommentera inlägget här :