Vad är kärlek...egentligen.

publicerat i Livet;
Ja, vad är det egentligen. Kärlek för mig finns i flera former, den mellan mig och min sambo, kärlek till min familj och kärleken till mina vänner. Alla former av kärlek är lika stark och lika betydelsefull för mig.

Kärleken till min familj är dock gränslös och utan villkor. Den kommer alltid att finnas där och vara precis lika stark som den är idag. Det vet jag med all säkerhet. Jag vet också att den kärleken räcker till även till nya familjemedlemmar om och när de kommer till vår familj.

Kärleken till min sambo är otroligt stark och växer för varje dag jag får vara med honom. Kärleken är vacker och har guldkant. Kärleken är finns inte bara där när vi är tillsammans, den är lika stark när vi saknar och längtar efter varandra. Som nu under sommaren när han kommer att dela sin tid mellan hemmet här med mig och "hemma" i Hudiksvall hos sin mamma och kompisarna. Ett litet sms eller ett telefonsamtal från honom kan få en dålig dag bra igen. Men kärleken mellan oss kanske inte är evig, det är inget jag vet i dag. Jag hoppas såklart att det här är mannen jag kommer att tillbringa mitt liv med, men kärleken i ett förhållande kan försvinna. Det vet jag lika väl som någon annan.

Kärleken till mina vänner är stor, utan dessa underbara människor så skulle jag inte vara den person jag är idag. Den kärlek jag har till mina vänner är mycket baserad på respekt och tacksamhet för dessa personer. Även denna kärlek kan försvinna av olika anledningar, jag vill såklart ha kvar kärleken och vännerna i mitt liv. Men det är ingenting man på förhand kan veta. Tyvärr.

Kärleken till familjen är den som är den allra viktigaste för mig, utan familjen är jag ingenting. Jag har väldigt liten (nära, biologisk) familj, det är bara pappa, jag och min lillebror. Så att visa dem uppskattning,kärlek och att träffa dem någorlunda regelbundet är otroligt viktigt för mig. Det är också viktigt att ha en kontakt med min mormor då jag älskar henne otroligt mycket. Så det ska bli underbart att åka upp till henne nästa vecka.

Kärleken till min sambo är såklart också väldigt viktig, det är honom jag delar min vardag med. Det är han som får ta smällarna om jag haft en dålig dag på jobbet eller bara i allmänhet. Därför är jag noga med att berätta för honom exakt hur mycket han betyder för mig. Turligt nog så är han likadan, han talar varje dag om för mig hur viktig jag är för honom.

Vännerna är såklart också otroligt viktiga, "pojkvänner kommer och går, vänskap består". Utan mina vänner skulle jag gå under. Emmas intelligens och träffsäkerhet, Elins värme, Lenas trygghet, Antes livsglädje, Maries ofantliga humor och Andreas trygghet... mina vänner är unika och otroligt viktiga och älskade för precis vilka de är.

Så, vad vill jag ha sagt med det här inlägget? Jo, saken är den att kärlek är nog något man egentligen inte kan definiera till något specifikt. Kärlek är stort, abstarkt och otroligt viktigt för alla människor.Marcus, tack för att du är du <3Nu ska jag sova så jag orkar upp till jobbet imorgon.


Puss

logga