The end of an era

publicerat i Livet;
På måndag börjar jag jobba igen efter 364 dagar hemma. Om 16 dagar fyller lillpiran ett helt år. Eftersom mannen inte vill ha fler barn, själv är jag ambivalent, så är det här min sista mammaledighet, min sista bebis. 

Hela den här veckan har varit ganska tung, vi måste sluta nattamma eftersom jag har ett säkerhetsklassat jobb och alltså inte kan ha bomull fulla skallen. Lillfisen är inte så förtjust i mammans idé om att låta tissarna vara under natten. Inte heller på dagarna är hon särskilt intresserad av att sluta. 

Förmiddagstissen är nästan ett måste då hon inte är någon frukostperson, efter lunch vill hon gärna amma till sömns och blir lunchvilan kort vill hon ha en slurk även på eftermiddagen. Känns så hemskt att tvinga henne att ge upp det hon gillar så mycket. Jag ska försöka pumpa ur så att mannen kan försöka ge på flaska. Får se hur det går.

Skrutt ammades tills hon var 14 månader, planen var väl att hålla i det lika länge den här gången. Vet att jag var ledsen även då jag och skrutt avslutade men det känns så mycket tyngre den här gången. Min lilla bebis, min sista bebis, "behöver" snart inte sin mamma längre.