Djävulens påfund

publicerat i Livet;
Skrutt har fått vattkoppor, vidrig sjukdom minst sagt. Feber, orkeslös, med onda koppor. De verkar inte klia förutom på kvällen/natten när hon sover men det kan vara för att vi försöker hålla oss sysselsatta på dagarna. Film, målarbok och spela på padda eller dator. När en är sjuk finns ingen begränsning i skärmtid det här hushållet. 

Om mini slipper denna hemska sjukdom nu (vilket jag för allt i världen hoppas på) så kommer jag vaccinera henne när hon blir tillräckligt gammal (9 månader). För att gå igenom det här en gång till vill jag verkligen inte. Jag ser ju hur skrutt verkligen lider. 

Mannen och jag har delat upp oss, han sover med skrutt i bäddsoffan som står kvar inne på minis rum (tack och lov för det) medan jag och mini sover i sovrummet. Idag har mannen jobbat hemifrån och det ska han göra imorgon också. Tur att han har ett sånt jobb så han kan det. För eftersom jag är mammaledig så får han inte vabba. 

Just nu ligger jag i bäddsoffan med en sovande skrutt intill mig. Jag hoppas hon får sova i natt, hon behöver det. Mannen är nere med mini som inte än har fått några nattningsrutiner. 

Min älskade prickiga skrutt, hon som är stor men ändå liten. Klok som en bok och envis som synden. Hon som ber om att få duscha för att kopporna ska vara rena så det inte kommer bakterier i dem. Måtte det vända snart. Vi ska ju ha sportlov till veckan och då vill vi kunna hitta på saker. 

När skrutt är frisk så ska hon få en "jag vann mot vattkopporna"-present. En Batman klänning. Hon älskar Batman även fast hon aldrig sett nåt med honom. Så en liten belöning för att hon är så modig och stark är hon värd. Och så ska vi åka och fika på stan, det gillar hon. 

Nu ska jag gå och blöta en handduk så vi kan kyla ner när det kommer ett kli-skov igen. 

Kommentera inlägget här :