Speedad hjärna

publicerat i Livet;
Min semester är slut och imorgon kliver jag i blåstället igen efter sex veckor. Dem gick väldigt fort dem här veckorna, tycker att jag inte hunnit vara ledig. Men, men. 

Idag tog jag tag i lite utomhusprojekt och även i växthuset (som vanligt). Har förberett lite för att kunna utvidga trädgårdslandet framöver. Fler odlingslådor och kanske ett potatisland. 

Jag har även satt upp ett mål för hösten, när höstterminen i skolan drar igång så sätter jag igång med mitt också. Jag ska handla secondhand i första hand, om ni förstår hur jag menar. Jag ska även försöka ta tillvara på så mycket frukt, svamp och bär jag bara kan. Plus att vi ska äta eller fika utomhus minst en gång i veckan. 

Priserna på allt ökar ju hela tiden, så då tänkte jag dra i bromsen. Och rent krasst, när barnen är vuxna och minns tillbaka kommer de inte minnas hur mycket pengar vi spenderat utan på hur mycket tid de fick med oss. Så nu tänker jag så här: istället för lekland, bio eller sånt så kan vi packa med oss fika och upptäcka nya ställen, kolla på film i växthuset under några filtar eller helt enkelt hitta på något projekt tillsammans. 

Vad säger ni, är ni med på min utmaning? 

Kommentera inlägget här :