Och folk tror inte på klimatpåverkan

publicerat i Livet;
Vintern var extrem, snö i mängder som dessutom blev ett nytt "stadsberg" i grannstaden (det har inte smält helt än tydligen) och den här sommaren är fruktansvärd. 

Runt 30 grader nästan varje dag, inget regn sedan jag vet inte när. Början av maj kanske? Foderbrist för bönderna, eldningsförbud, grillförbud och bevattningsförbud. Vattenbrist kanske dessutom. 

Den här familjen gör vad vi kan för att minska vår klimatpåverkan. Vi källsorterar, tar med tygkassar till affär’n, bubblar eget bubbelvatten, köper norrländskt kött och norrländska mejeriprodukter, vi försöker äta vegetariskt minst en gång i veckan. Jag har till och med köpt en cykel för att kunna cykla till och från jobbet. Bara knäna håller vill säga. 

Jag hade tänkt komma igång med lite löpning nu på min semester men i den här vidriga hettan är det totalt omöjligt att motivera sig själv när en svettas av att bara klä på sig. 

Imorgon blir det stranden igen, ett måste för att överleva. Vi packar ner fika, solskyddsfaktor hög, ombyte av badkläder, parasoll och lite annat och beger oss iväg. Tyvärr krävs bil för en sådan utflykt. Men vi försöker som sagt så gott vi kan att minska vår klimatpåverkan. För tyvärr gissar jag på fler somrar som den här. 

Dags att börja bli en prepper, en vet aldrig när en kanske måste utrymma på grund av brandrisk i skogarna häromkring. 

Kommentera inlägget här :