Leva på mindre?

publicerat i Livet;
Jag följer diverse konton på instagram som handlar om att leva på mindre pengar utan att tumma på livskvalitet/glädje/behov. 

Jag gillar tanken och är ju rätt van att inte ha så gott ställt. Men jag gillar ju också att unna mig saker. Hmm, jag får se hur jag ska lyckas få ihop den ekvationen men det borde gå. 

Just nu har jag suttit och googlat på hur man kan ta med sig glass i termos på utflykter, för att spara några kronor. Och för att man inte ska bli begränsad gällande utflyktsmål. Jag ska spåna vidare på det faktiskt. 

Idag har vi varit på utflykt här i krokarna. Det finns en gammal militärförläggning som är nedlagd sen många år, där kan man nu turista. Dit var vi idag och knallade runt. Vi hann även med ett besök på favoritstranden där skrutt plaskade en del. Dock alldeles för kallt för min smak. Dit hade vi med oss lunch i form av yoghurt och mackor. Inte den bästa lunchen kanske men skrutt åt med god aptit. 

På söndag är tanken att vi ska iväg på en liten semestertripp. I år skippar vi släktbesök och gör nåt helt annat. Vilket känns skönt. Vi åker till en stad där vi har vänner istället, vänner vi inte träffar särskilt ofta. 

Jag orkar inte med två resor, preggot behöver få "bara vara". Vi har tillräckligt att göra här hemma för att jag ska kunna slappna av på resor. Plus att jag de senaste dagarna lidit av vidrig huvudvärk. 

Kommentera inlägget här :