Ljudböcker, kanske bästa som hänt på länge!

publicerat i Myrman tipsar;

Som de som känner mig vet så älskar jag att läsa, det skrivna ordet är lite av min "grej". Det är dock lite svårt att släpa runt på en bok om man ska göra nåt annat samtidigt men jag vill ju ändå på nåt sätt tillgodogöra mig all bra litteratur som finns.

Så jag har börjat lyssna på ljudböcker, det är nästan lika bra som att försvinna in i en bra bok. Plus att jag kan göra annat samtidigt. Jag brukar lyssna när jag är ute och går, åker buss, virkar eller som idag; när jag håller på med tvätten. Hur bra som helst! Plus att jag lyssnar på ljudböcker på engelska, jag brukar enbart läsa på svenska av nån anledning men därifrån jag får mina ljudböcker (hittills har jag fått 3 av mannen i mitt liv) där finns det inte så många på svenska. Men det gör inget, det går alldeles utmärkt att lyssna på engelska såklart.

Så jag vill tipsa om ljudböcker och Audible som är stället och appen jag använder mig av. Verkligen superbra, och det kommer från en person som länge var emot ljudböcker. Jag ville gärna ha en bok i handen, men jag har ändrat uppfattning. Även om jag fortfarande gärna läser "på riktigt" också.


Puss

Höstkänslor, love it!

publicerat i Livet;

Nog för att jag gillar sommar och värme, men hösten är verkligen min favorit bland våra årstider. Det blir mörkare på kvällarna så man får tända ljus, naturens alla vackra färger, man får ta fram alla mysiga tröjor och koftor igen och man behöver inte känna att man måste vara ute för att ta vara på soldagarna. Dessutom är luften skönare att andas på hösten.

Jag ligger kvar i sängen fortfarande och hör hur regndropparna smattrar mot taket, eller kan man säga smattrar när det är lite då och då? Hur som helst så njuter jag. Men jag måste nog ta och kliva upp och sparka igång den här dagen, här kan jag ju inte ligga.


Puss

Torsdag igen, redan?

publicerat i Livet;

Det är visst torsdag igen, hur gick det till? Hur som helst är det rätt skönt att det snart är helg, nog för att jag är hemma varje dag men ändå. Det känns som man får lite mer gjort på helgerna. Eller i alla fall så får man mer kvalitetstid tillsammans och möjligheten att greja här hemma finns. Jag tror jag ska höra med mannen i huset om vi ska åka och kolla på tapeter och kanske köpa lite takfärg i helgen så vi kan göra om i ett av smårummen uppe, eller i alla fall måla taket i sovrummet och kanske klädkammaren. Det är en hel del jag vill göra om, inget akut och inget som blir våldsamt dyrt heller tack och lov. Och som tur är så tycker sambon samma sak. De dyrare sakerna som köket och båda badrummen tar vi sen nån gång, likaså altanen och att fixa nytt staket runt gården. Som jag sagt tidigare, inget är akut och jag/vi har inga som helst planer på att nånsin flytta härifrån.

Ja,ja... Idag var jag på återbesök hos naprapaten och blev lite tillknycklad, smärtsamt men ändå skönt. Yrseln har ju lättat avsevärt från förra gången jag var där så jag litar på henne. Jag har en tid på måndag också, då tror jag hon ska få kolla resten av ryggen också. Det kan behövas tror jag, det gäller ju att vara hel och pigg nu när jag ska ut och slåss på arbetsmarknaden igen plus har ett helt hus att greja i. Efter besöket hos naprapaten så blev det ett besök på Waynes för en is-chai och slappande, en sväng på stan och sedan lunch med mannen och en av hans kollegor.

Sen när jag fått skjuts hem av mannen (bussarna går lite si och så hit ut) så har jag tvättat, vilat och grejat på lite grann. Som en duktig hemmafru bör. Nu inväntar jag mannen i huset så jag kan börja med maten, idag blir det blåbärspannkakor och till det behöver jag mer mjölk än vad som finns hemma. Sen ikväll när det blivit lite mörkare så tror jag nästan att jag ska ta på mig pannlampan och ta en promenad i mörkret.


Puss