Mysbebisen

publicerat i Livet;
Skruttan somnade när vi åkte från föräldragruppen, dock så vaknade hon när vi kom hem (bilen stannade och musiken tystnade). Då hade hon inte sovit "klart" så hon var en lite gnällig och myssjuk tjej. Mannen var hemma när vi kom hem så lunchen var klar att ätas, tack och lov. 

Efter att jag ätit och skruttan hängt med pappan under tiden så blev det mat och lite bus för lilla fröken Björkman. Sen testade jag en ny taktik för att få henne att sova på dagen, vi gick upp till sovrummet. Och tänk, det funkade. Hon låg i nestet i dubbelsängen och jag låg intill och så somnade vi båda två. Så himla skönt. 

Jag ska väl snart gå ner och börja förbereda dagens middag, om damen går med på att ligga och gymma eller sitta i babysittern vill säga. Hon somnade om nyss efter att ha ätit och när hon vaknar brukar hon vilja gosa lite. 

Måndag!

publicerat i Livet;
Ny vecka med nya utmaningar och upptåg. Skruttan åt vid 02, somnade om och åt sedan vid 05 och somnade sedan om igen. Nu har hon nyss vaknat och äter "frukost". Jag har redan ätit, kändes lite konstigt att äta medan skruttan låg och sov måste jag erkänna. Men det gick ju det med. 

Idag ska vi på föräldragruppen, första träffen idag. Hoppas det blir en annan veckodag framöver om vi ska fortsätta gå dit. Måndagar har vi ju tänkt att vi ska gå på Stor och Liten här i Älandsbro. 

Ikväll ska jag pumpa upp min pilatesboll som pappa hade med sig i lördags. Jag tänkte börja träna lite med den och hantlarna vi har här hemma. Konditionsträning får jag väl vänta med tills skruttan börjar gilla sin vagn igen. Eller selen. Det skulle nästan vara det bästa, då blir det styrka och kondition på samma gång. 

Nu ska jag se om skruttan ätit klart, hon snarkar nämligen lite, lillhjärtat. 

Snipp, snapp, snut så var helgen slut

publicerat i Livet;
Söndag kväll och nedvarvning i soffan för hela familjen efter en intensiv helg. Mormor åkte imorse och jag saknar henne redan, men på ett sätt är det ändå skönt att bara vara lilla familjen här hemma igen. 

Jag har grejat lite på skruttans rum, skrivit upp vad hon fick av vem igår (det ska skrivas in i hennes minnesböcker) och planerat lite ommöblering i gästrum och skruttans rum. Jag var även iväg och var vilda mamman en sväng, jag åkte och handlade... vilt va? 

Vi har även haft besök av två vänner till mannen, de kom och hjälpte oss att äta upp tårtan som blev kvar sen igår. 

Nu är vi nog redo för den kommande veckan, imorgon ska skruttan och jag iväg på föräldragrupp hade vi tänkt. Skruttans bebiskompis ska nog också dit så vi har i alla fall två bekanta ansikten där. 

Nu ska jag knapra i mig mitt kanelknäcke och sen ska skruttan också få kvällsfika.