Skolbänken, here I come!

publicerat i Livet;
Jag är antagen till grundutbildningen på jobbet, 5 månaders utbildning och efter det en fast tjänst inom verksamhetsområdet. 5 månader enbart dagtid och inga helger! Sen fast anställning och löneök. 

Jag har knappt fattat det än, jag är så sjukt glad och taggad. Om jag klarar utbildningen så har jag en fast tjänst! Mitt livs första fasta anställning. Jag slipper vara livegen och jobba ihjäl mig, jag får ha semester, jag törs vara sjuk, jag törs VAB:a! 

I början av februari hänger jag av mig blåstället ett tag och sätter mig i skolbänken igen. För att bli en "riktig" vårdare. 

Slagskämpen

publicerat i Livet;
Jag hade betalt för att slåss och brottas med kollegor igen häromdagen. Den här gången var jag varken nervös eller slutkörd. Jag fick dessutom mer energi under det 4 timmar långa passet när jag fick beröm av en instruktör. (Ja, jag har visst bekräftelsebehov...) 

Nästa gång blir nån gång nästa år, jag ska försöka få vara med då också. 

Kraschad dygnsrytm

publicerat i Livet;
Sedan jag var höggravid med skrutt har min nattsömn varit under all tänkbar kritik, så trött är inte en känsla det är en livsstil här hemma. Men efter att ha jobbat på tok för många vakna nattpass på jobbet på kort tid så kraschad jag totalt. Att jobba vaken natt är inget jag föredrar, jag har nämligen sjukt svårt att sova på dagarna. 

När jag ska sova på dagen och skrutt är på föris så ägnar jag mig åt att städa, sortera, rensa och röja sånt som är svårt med en 2,5 åring som vill hjälpa till. Sjävklart försöker jag sova också men det brukar sällan gå så bra. 

Det var helt klart värt att ta en veckas semester efter alla nätter var gjorda. Det behövde jag, hade behövt en vecka till också. Men så blev det inte. 

I natt sov jag faktiskt mina 7 timmar i alla fall. Så jag kanske är tillbaka till "normaltrött" snart. Lagom till nästa nattperiod eller så.