Löneök och betalt slagsmål

publicerat i Livet;

Jag hade lönesamtal med min ena chef häromdagen och får löneök 1/10, sånt gillas helt klart. Det visar ju att de tycker att jag gör ett bra jobb och vill ha mig kvar. Jag har ju faktiskt varit där lite mer än ett år nu. 


Idag hade vi övning på eftermiddagen, jag råkar ju jobba på ett ställe där våld kan förekomma. Så idag har jag och 15 andra kollegor haft övning i nödvärn (typ). Jobbigt som fan för en otränad knubbis som mig men väldigt bra att även vi vikarier får vara med på övningar. Men lite skumt är det att man får betalt för att puckla på kollegor. 

Inga större skador på mig, förutom en ömmande axel. Men den bråkar ju till och från ändå. Ska dock försöka vila den så gott det går ändå. Svårt att vila axeln helt då jag lyfter och bär skrutt flera gånger om dagen. 

Ja, ja... får se om jag ska vara med nästa sväng också. Eller om jag väntar tills efter nyår. 

Jobbhelger

publicerat i Livet;

Jag har jobbat i helgen, mitt jobb är ett sånt som alltid måste vara bemannat... så då jobbar man helg ibland och i mitt nuvarande arbetslag så ingår även nattjobb. Jag har några nätter inbokade i oktober, 7 för att vara noga. Men nu var det helgjobb jag pratade om. 


Det händer mindre på helgerna, men självklart måste man vara alert ändå. Men visst, det blir segt... bitvis väldigt segt. Och jag ska inte sticka under stol med att jag hellre skulle vara ledig alla helger med min skrutt. Helgjobb är dock standard för mig. 

Hur som helst, jobbhelgen är över och jag är nu ledig två helger innan jag ska göra en vakande natthelg på jobbet. Mindre skoj, men vad ska man göra. Det ingår ju i jobbet och det var jag väl medveten om innan jag började. 

Nu taggar jag inför en ny vecka, måste komma ihåg att hämta ut ett tandskydd imorgon. 

Fridagar

publicerat i Livet;

Igår var jag och skrutt lediga, det fina med att jobba helg ibland är att man får fridagar på vardagar. Vilket innebär tid med skrutt. Hon älskar visserligen föris och när jag jobbar helg så är hon ju med sin pappa. Men tid bara hon och jag är värdefullt. 


Så igår hade vi en mor och dotter dag. Det regnade hela dagen så vi kunde inte roa oss utomhus direkt. Vi gjorde en utflykt till den lilla staden strax norr om där vi bor. Där jag tidigare jobbade. Fast vi besökte inte mitt gamla jobb, det hanns inte med. 

Vi spanade in leksaksaffären, köpte finska delikatesser på torget, promenerade i regnet, köpte vinterkläder (damen valde själv), lekte i ett offentligt lekrum och åt lunch på café. En så himla mysig dag. Det behövde vi, att bara spendera tid ihop och göra nåt spännande bara hon och jag. 

Idag har jag också varit ledig, men skrutt fick åka till föris en sväng ändå. Jag hade nämligen inbokat besök hos naprapaten, äntligen. Sen jag började gå hos henne för 4 år sedan så har min trasiga rygg blivit så galet mycket bättre. Knappt några låsningar längre och jag har inte vaknat av ryggsmärta på säkert 3 år. 

När jag var färdig hos naprapaten var jag rejält mörbultad med uträttade lite ärenden i alla fall. Köpte ett par julklappar till skrutt bland annat. Har redan köpt åt brorsan sedan innan. Även skrutts far har redan bockats av från inköpslistan. Så skönt att slippa stressen närmare jul.