Duktig flicka syndromet

publicerat i Livet;

Ikväll har det varit föräldramöte på skrutts förskola, jag åkte inte utan valde att spendera kvällen med min älskade unge. Skrutts pappa fick åka på mötet istället. Jag vet att jag valde rätt, att spendera en kväll med skrutt inför min stundade natthelg på jobbet är viktigare än nåt möte. Men ändå känns det som att jag som mamma borde åka på mötet, för det är sånt mammor ska göra. 


Mina arbetstider gör att det sällan är jag som lämnar på föris och det är sällan jag som hämtar. Jag har halvdålig koll och pratar sällan med någon av fröknarna. Även det känns som det är nåt mammor ska göra. 

Jag känner mig som en dålig mamma när jag inte "kan" göra såna saker. Men sen minns jag att jag var med på temaupptakten på föris, jag har fridagar då skrutt är hemma med mig och ikväll valde jag henne. 

Men visst, det svider lite när jag är en "dålig" mamma utifrån sett. För mina fridagar och allt vi hittar på är det ingen som ser

Förlängt vik

publicerat i Livet;

Jag glömde ju nämna förra gången att jag fått förlängt vikariat på jobbet, nya avtalet sträcker sig fram till 7/1. Skönt att veta vart man ska vara ett tag framöver. Har dock sökt semester vecka 44 och föräldraledigt över jul, det återstår att se om det godkänns. Mitt jobb är alltid bemannat och det köper jag, men att jobba nätter över jul är något jag absolut inte vill. När jag fått en fast anställning kanske, men inte nu. 


Som vikarie är man ju praktiskt taget livegen, räknas sällan och sånt. Så då tycker jag att man åtminstone kan få vara ledig nån gång ibland. Jag har knappt varit sjuk, VAB:at kanske 2 dagar och ställer alltid upp på övertid. 

Just nu sitter jag och syr lite, har så himla mycket pysselprojekt nu. De flesta åt skrutt såklart. Men har även ett igång åt min brorsdotter och idag fick jag en beställning av en kollega. 

Så nu har jag inte tid att svamla mer, bäst att sätta igång.