Det blev visst inte skärmfritt

publicerat i Livet;
Mannen måste jobba över, tack och lov kan han göra det hemifrån, men det innebär ju att han måste sitta vid datorn. Så vi får ta den skärmfria kvällen på torsdag istället. Jag har i alla fall suttit i köket och målat lite grann, jag köpte ju lite smått och gott på Panduro som jag ska måla och fixa. Så det har jag gjort på min semi-skärmfria kväll, plus att jag virkat men det gör jag ju varje dag. 

Imorgon blir det nog lite mer målande, tror jag. Men det blir garanterat mer virkning, det ramlade ju in två beställningar idag. Jag har verkligen hittat nåt jag tycker om, att göra nåt med händerna. Och inte bara att skriva, det har jag alltid älskat. 

Visst ja, jag vet inte om jag berättat det... Jag hittade en jättefin, bävergnagd pinne i skogen i söndags och den ska få bli vårt "nyckelskåp". Först var jag inne på en bit drivved, men den här är så himla mycket bättre! Dessutom är den från skogen uppe vid paradiset i skogen. Så då får den ju faktiskt lite betydelse också, vilket jag tycker om. Jag gillar inredning med betydelse, historia och själ. 


Puss 

Beställningar rullar in

publicerat i Livet;
Ja nu kanske det händer nåt på mössfronten, en grå mössa ska snart levereras till sin ägare och för ett stund sen trillade det in en beställning på ytterligare en mössa. Kul att virka med en tydlig anledning, jag kan ju inte använda alla mössor själv. Och sambon vill ju inte heller ha hur många mössor som helst. 

Jag har redan förpackat de gula kantarellerna sambons förvällde igår och jag har städat köket. Idag är jag riktigt motiverad att få nåt gjort, vilket känns bra. Jag har äntligen fått alla papper jag behöver för akassan och ska skicka in dem så jag kanske får några pengar nån gång. Skulle ju vara bra. 

Ikväll tror jag att det blir veckans skärmfria kväll här på slottet, vi ska ju ha en sån i veckan. I så fall kommer kvällen spenderas med lp-knaster och spel, skönt. 

Förresten, en sån här ring skulle jag gärna ha: 

Den var riktigt fin, dessutom med en text från en låt också. Musik, text och silver, tre av mina favoritsaker. 

Puss 

Good morgoooon Älandsbro!

publicerat i Livet;
Ny vecka och nya tag nu, fast mycket kommer ju gå i samma hjulspår förstås. Men det gör inget, jag gillar ju rutiner i viss mån. Det ska tvättas några maskiner, plockas lite överallt och så ska det väl kanske dammsugas också. 

Men inte bara trista hushållssysslor på schemat för veckan, jag ska påminna mannen om att vi ska hämta äpplen hos hans morbror så vi kan göra äppelchips, äppelpaj och kanske försöka göra lite äppelmos också. Dessutom ska jag fortsätta hålla koll på mina trattisar som jag håller på att torka, förpacka och frysa in de förvällda kantarellerna och så blir det nog lite kanelbulle-bak eftersom det är kanelbullens dag på fredag. Oj vad mycket i mitt liv just nu går i ätbart tecken, men det gör inget. Jag tycker om att äta. 

Men jag har lite annat planerat också, jag tänkte börja med en ny mössa eftersom jag köpte så fina nya garner i lördags. Plus att jag ska måla lite grann också, jag besökte ju Panduro när vi ändå var i stora staden och då fick lite smågrejer att måla följa med hem. Just nu är jag verkligen på pysselhumör så idag blir det nog lite pysslande emellanåt. 

Puss