Mors dag

publicerat i Livet;
Idag är det mors dag och faktiskt Signes beräknade födelsedag. Istället är hon fyra dagar gammal och vi kan fira med en massa gos och en hel del amning. 

Mors dag brukar annars vara en väldigt tung och dyster dag för mig. Självklart saknar jag min mamma Rita varje dag men mors dag brukar vara extra tung. Det kan bero på all reklam inför just den dagen, tips på vad man ska köpa till sin mamma, vart man ska bjuda henne på middag och sånt. 

I år har jag för första gången sedan 1997 anledning att faktiskt fira den här dagen. Jag är en mamma nu. Vi är kvar i S-vall så firandet är väldigt nedtonat, men dagen känns inte lika meningslös och mörk som den gjort tidigare år. 

Lilla Signe och mamman börjar få kläm på det här med amningen så jag börjar känna mig redo att åka hem. Läskigt såklart, men att få rå sig själv känns rätt lockande. 

Nu vaknade visst lilla grodan, dags för lite mat för hennes del. Sen får pappa R det stora nöjet att byta blöja på damen. Vi har dock lärt oss ett trick nu så det är inte riktigt lika mycket krig längre. 

Nattsudd med Mini

publicerat i Livet;
Det är Minis andra dygn och det verkar innebära att det ska ammas hela tiden. Så just nu äts det varannan timme, lite segt för mamman men Signe lider inte av det, hon ler stort och tittar på mig med sina kloka ögon. 
 
Dags för ny blöja hör jag, det är ungefär som valfritt världskrig så det är dags att rusta sig för strid. 

Ett och ett halvt dygn senare

publicerat i Livet;
Lilla Signe är nu ett och ett halvt dygn gammal och hon har verkligen fått mitt hjärta att smälta. Min blogg ska ju vara en livsblogg, inte en föräldrablogg. Men det är svårt att skriva om något annat just nu. Dessutom vet de som känner mig (eller har hängt här ett tag) att min högsta önskan alltid har varit att bli mamma. Nu är jag det, lilla Signe finns här i min famn och är alldeles sann. 

Just nu: efter amningsmys. 

Vi är kvar på BB, Signe lever upp till sitt smeknamn Mini och är lite väl liten. Men vi kanske blir utskrivna imorgon, det vet vi inte. Det beror ju på hur det går med ätandet för henne, hon ska äta minst var tredje timme. 

Mamman mår oförskämt bra, förutom att mina vätskefyllda fötter har blivit ännu värre nu. Skorna är inte aktuella just nu, vilket innebär att jag tassar omkring barfota på avdelningen. Nån som har några tips på hur jag blir av med vätskan? Hojta mer än gärna till. 

Nu är det dags för blöjbyte och på med pyjamasen för lilla fröken Björkman.