Underbar dag

publicerat i Livet;
Dagen började ju vid 05 som vanligt men den har varit så himla skön ändå. 

Bra väder hela dagen så vi har varit ute en hel del, mannen har rensat massa brännbart rat från gården och kört det på majbrasan som grannarna har. Så otroligt skönt att få bort lite, men det finns rätt mycket kvar. Jag fattar inte, rat måste föröka sig helt enkelt. 


Skrutt fick teståka i min fina skottkärra, sen ville hon inte göra annat. Så vi fick gömma den ett tag. 

Efter lunch och efterföljande tupplur så åkte vi in till stan och unnade oss gofika och en liten promenad på stan. 

Hem igen och fortsatt utevistelse, bara en sväng in för middag. 

Lycka var att upptäcka att man kunde trumma på grannens vattenkannor. 


Jag och mannen har precis ätit lite smågodis för första gången på evigheter, nu känns det som jag har en sockerbeläggning i hela munnen. Och ändå var det inte så mycket jag åt, det lär alltså dröja innan jag äter godis igen. Jag har ju propud choklad om suget faller på. 


Skrutt sover sött med snutten och Dodo. 

Jag måste ju bara visa min lilla gladskit till bebis: Nu ska jag parkera framför tvn i sovrummet. På återhörande. 

Det var det...

publicerat i Livet;
Min sista dag som mammaledig är över, på måndag tar mannen över rodret. Okej, jag ska bara jobba ströpass innan juli och sen vara mammaledig igen i augusti men ändå. Det känns lite vemodigt. Min lilla, lilla bebis. 

Vi har haft en bra dag, hon och jag. Okej, den började i vanlig ordning alldeles för tidigt men ändå. Jag trodde länge att vi inte skulle ta oss ut idag, vädret var inte direkt på vår sida. Men på eftermiddagen så var det lite bättre så då kunde vi gå ut en liten stund i alla fall. Jag längtar efter att slippa ta på så många lager kläder på skrutt innan vi går ut. 

Vi gick ut undersökte träden lite grann, det var spännande även om hon ser skeptisk ut på bilden. 

Nu sover hon och jag ska snart göra henne sällskap i drömmarnas land. Jag har varit vaken mer eller mindre sen klockan tre imorse. 

11 månader senare

publicerat i Livet;
Idag klockan 07.51 så var det 11 månader sedan skruttan föddes. Herregud, om en ynka liten månad blir hon ett helt år! 

Vi har haft en rätt bra dag trots det mindre roliga vädret, även om min dag startade lite väl tidigt. Skrutt vaknade vid 05, som vanligt. Hon hade inga som helst planer på att somna om eller ens ligga ner... Förrän jag hivade fram tissen. Då somnade hon om efter en liten slurk. Jag själv kunde naturligtvis inte somna. Men att ligga kvar i sängen intill en sovande familj är inte fy skam det heller. 

Efter att vi tagit eftermiddagsvilan så trotsade vi vädret och gick ut en stund. Passade på att äta mellis ute på altanen också, lyx. Sen blåste det för mycket så vi gick in, skrutt var inte helt nöjd med det beslutet. 

Skrutt har förresten firat sin elva månaders dag med att ta tre fyra steg åt gången. Hon har tagit ett steg om dagen (ungefär) sedan onsdag förra veckan men idag blev det alltså några fler åt gången. 

Jag var iväg och var vilda mamman en sväng efter att vi ätit middag, idag blev det tjockpannkaka som godkändes av samtliga. Jag var på Erikshjälpen och fyndade lite småsaker åt skrutt och dessutom en kjol till mig själv. En sväng på maxi hanns också med. Glömde dock att köpa värmeplåster för ryggen, såklart. 

Skrutt sover, jag kollar på en dokumentär om kungen och mannen läser om aktier tror jag. Kvällsfika intaget i form av propud choklad, så sjukt gott! Snart är det läggdags även för mig. Sömnen är ju något eftersatt.