Nämen hej träningsvärk

publicerat i Livet;
Jag är ju väldigt långt ifrån att vara vältränad eller ens lite tränad, så efter en rejäl promenad i lördags och en kortare igår och en liten idag plus mina dagliga styrkeövningar så har jag träningsvärk i rumpan och låren. Att ena knät värker är en helt annan sak, men betydligt otrevligare. 

Idag har vi varit på Kyrkis efter en vecka hemma i karantän. Det var rätt mycket folk, men många kompisar fattades. Nedra förkylningar. 

Damen däckade utan kvällsslurken ikväll så hon lär vilja ha den nu när som helst om jag känner henne rätt. Så jag ska peta i mig mitt kvällsfika lite snabbt och göra mig redo att hiva fram tissen. 

Mannen har lämnat in ansökan om pappaledighet nu, så första maj så går han hem och är pappaledig och jag hoppas på att få jobba. 

Förresten, jag som aldrig nånsin vinner nåt har vunnit en kasse med finska delikatesser! Jag ska hämta den nästa gång "finska bilen" kommer till stan. Det ser jag fram emot. Finska korvar är hur goda som helst så det ska bli kul att se vad det är jag får. 

Måndag it is

publicerat i Livet;
Natten har varit helt okej och vi klev upp strax efter sju unga damen och jag. Då hade mannen redan åkt till jobbet och det fanns kaffe i en termos redo åt mig. 

Nu sover damen sin lilla förmiddagslur och jag halvligger i soffan och bara finns. Första luren på dagen tas för det mesta här nere i soffan nämligen, det funkar bäst så. 

Fröken är fortfarande lite snorig så jag vet inte om vi ska chansa och åka på Kyrkis i eftermiddag eller inte. Vi får se hur dagen utvecklar sig. Annars får vi ta en långpromenad, oavsett vad mitt knä tycker om saken. 

Söndag

publicerat i Livet;
Jag fick sova imorse igen, så underbart. Det innebar att jag klev upp tio i åtta, så ingen lång sovmorgon men ack så ljuvligt. Mannen och skrutt myste framför matlagningsprogram på tv när jag kom ner. 

Sen blev det mannagrynsgröt kokad på kokosmjölk till frukost, så gott! Det tyckte skruttan också som mumsade för glatta livet. Efter en lång frukost där hela familjen satt och "surrade" så blev det lek och bus innan första luren för dagen. Ingen vila för oss päron men ändå. 

Efter lunch så åkte vi in till stan för att fika med damens gudfar och hans ena son och sen gå på loppis. Trevligt med fika men inga guldkorn på loppisen. 

Middagen blev sallad för oss vuxna, damen fick vanlig mat såklart. Efter middagen så badade jag och damen, skulle helst bada varmare och med mer vatten men det är mysigt ändå. 

Nu sover damen efter mycket om och men. Jag och mannen slappar i soffan. Imorgon ny vecka och förhoppningsvis Kyrkis.