Friday I'm in love

publicerat i Livet;
Fredagmorgon och snart helg, underbart. Nog för att jag alltid är "ledig" men helger är nåt speciellt ändå. 

Idag ska det städas lite grann och jag ska nog ta en promenad till en fd kollega för en kopp kaffe. Det blir dock längre fram på dagen. Efter jobbet så ska mannen hämta ett överkast jag köpt i en köp/byt/sälj grupp på Facebook, äntligen ett överkast som någorlunda matchar mina tankar. Passade på att beställa matchande örngott från Ikea igår kväll när jag ändå beställde en lite expedithylla att förvara alla lp-skivor i. 

Nu är det helt klart shoppingförbud för mig, länge! Vinterkläder, hylla och annan inredning, muggar, klänning... nu får det vara nog. Bara mat ska handlas hädanefter, så det så. Och en alla hjärtans present åt sambon (vilket är lättare sagt än gjort). 


Puss 

En helt igenom bra dag

publicerat i Livet;
Sov bättre i natt, trots min nya kudde. Det kanske är en inkörningsperiod? Vaknade i alla fall relativt pigg och smärtfri och det är anledning nog att ha en bra dag. Men jag har varit på bra humör hela dagen faktiskt, även fast jag på förmiddagen inte gjorde mycket vettigt. Eller jo, jag röjde lite i klädkammaren som jag bestämt mig för att göra. Tyvärr får jag fortfarande inte nån ordning på hur jag ska göra med dynorna till utemöblerna. De få ligga under trappen tills vidare helt enkelt. Tanken är ju att det ska bli ett stängt förråd där så småningom. 

På eftermiddagen var jag in till stan, hade inget direkt ärende men gick och kikade lite och gjorde ett riktigt klipp. En söt sommarklänning för 60 kronor! Plus att jag var in på favoritbutiken och köpte turkos dekorsand,det har jag funderat på ett tag och nu blev det av. Jag hittade även förvaringslådor som ska få flytta hem hit och in till klädkammaren så småningom. De hittade jag på Åhléns  och jag kommer nog köpa två eller tre stycken till att börja med. För att förvara både lite sängkläder och förmodligen även julpyntet. Julpyntet förvaras nu i en korg och en bananlåda, inte den smidigaste formen av förvaring om man frågar mig. Bättre med stapelbara lådor, som inte ser ut som rat. 

När mannen slutat jobba så var vi och storhandlade, det behövs ju ibland. Jag fick till och med lov att köpa två nya muggar! Jag älskar koppar, muggar och glas och är oftast belagd med inköpsförbud av den enkla anledningen att det inte finns plats. Men de här kopparna gillade sambon också. 

Sambon har ikväll fortsatt testmåla en taklist så imorgon vet vi om det är värt att måla resten av taket också. Jag har rensat lite i garderoben och varit över till grannens döttrar med en påse. Blir nog en sväng till imorgon. Plus att jag nog ska rensa bland koppar och skor och lämna in på Erikshjälpen eller nåt. Jag behöver inte allt här hemma. 

Nu sitter jag med fötterna i ett fotbad och bara myser. 

Jag älskar mitt liv! 

Snart så...

publicerat i Livet;
Vi började lite smått med tillpiffningen av gästrummet igår, det vill säga att vi testade kvistlacken på en liten bit av taket. Ikväll har det torkat klart så då blir det utvärdering och om det blev bra så ska hela taket fixas ikväll. Då kan vi nämligen stryka på lasyren/betsen i helgen. Lovely! Plus att sambon ska höra med sin chef om vi får låna tapetborttagargrunkan som de har. Vi hittade ju tapeter här hemma som ska upp där inne. Och enda kostnaden blir ju alltså tapetklister. Sen är "bara" golv och garderob kvar där inne, det får dock vänta. 

Idag ska jag eventuellt in till stan, men först ska jag dona på här hemma lite. Det finns ju alltid nåt att göra och jag tänkte inte åka förrän vid kvart i tre ändå. Om jag åker in, har inte bestämt mig än. Men det lutar åt det i alla fall. 

Först, ta rätt på nytvättade "arbetskläder" och slänga i lite sängkläder i maskinen. Tvättar kanske lite väl ofta, men alltid fulla maskiner i alla fall. 


Puss