Kyrkis comeback

publicerat i Livet;
Efter våran rejäla förkylning, med en uttråkad skrutta till följd så gjorde vi en storstilad comeback på Kyrkis idag. Man möts av en sån värme där, både från personalen och från de andra mammorna. Underbart. 

Signe njöt i fulla drag av att vara med på sångstunden, få fika lite smörgåsrån och träffa folk/bebiskompisarna. Mamman njöt av att se en glad och nöjd skrutt, dricka kaffe och prata med folk. På onsdag blir det nog inget besök tyvärr, vi ska träffa tandhygienisten på BVC. Inte för att damen fått några tänder men ändå. 

Imorgon blir det en sväng på öppnis i alla fall. Tänkte passa på att "tjuvväga" också. 

Nu är det "bara" nattningen kvar. Sen kanske det blir lite tid med mannen i huset. Julklappar måste planeras och julbordets rätter kanske måste delegeras. Vi ska ju fira här hemma. 

Morrn morrn

publicerat i Livet;
Läggningen unga damen gick inte som planerat igår, hon tänkte minsann inte sova utan höll igång till 22.30 nån gång. Skittrött och arg. Hon somnade redan 19.10 men vaknade igen 19.40 och då var hon inte alls nöjd så då satte hon igång. När hon till slut somnat så smög jag in i gästrummet och la mig där. Lite andrum och för att undvika att väcka henne med mina hostningar. 

Vid 4 i natt kom mannen och hämtade mig, då var damen hungrig, eller i alla fall tiss-nödig. Efter att hon ätit så somnade vi om och då stannade jag i sovrummet. Mannen åkte till jobbet halv åtta och då väckte han mig. Lillskrutt sov till åtta hon. 

Nu snackar hon med sin snutte och det är dags att kliva upp. 

Första advent

publicerat i Livet;
Vi har haft en lugn dag här hemma på slottet, bara myst på som sig bör. Jag satte upp julgardinerna och stjärnorna igår och tog fram julgrisen (en stor, vit spargris i porslin jag ärvt efter min farmor). Idag har två juldukar också kommit fram. 

Mannen och skruttan har dammsugit, hon hängde i bärselen och var så nöjd så. Under tiden plockade jag lite i vardagsrummet. Vi ska ha gäster på lördag och eftersom man aldrig vet hur veckan kommer att bli så är det bra att vara ute i god tid med att plocka undan. 

Imorgon är det måndag och vi tänker minsann åka på Kyrkis efter vår tid i karantän. Det är bara jag som har hosta kvar och jag slickar ju inte på några leksaker på Kyrkis. Vi behöver komma ut och se folk. Det märktes tydligt på unga damen igår när vi var till Viksjö och hälsade på morbrorn på hans extraknäck. Signe tyckte att det var toppen! Hon skaffade sig en ny kompis också, min lillebrors bästa kompis Fredde. Han var tydligen en mycket intressant typ. 

Nu är det lite soffhäng och glögg med mannen som väntar. Sen är även den här dagen slut.