Jag kunde inte låta bli

publicerat i Livet, Signe;
Jag och skruttan ska på skaparcafé på Kyrkis imorgon och jag hade bestämt att jag skulle sy ett nytt överdrag till dynan i skruttans matstol. Jag kunde dock inte hålla mig så jag sydde ett nu ikväll på min "vilda mamman stund" istället för att åka hemifrån och "andas". Pyssel ger mig energi. 

Annars då? Mammagrisen slog till idag igen, både på Kyrkis och här hemma har det varit surläppen med pappan. Lillhjärtat vill vara med mamma. Vi var på BVC idag och hon följer sin kurva finfint, min mönsterbebis. 

Nu är det kvällsgos för hela slanten, mannen kanske ska iväg till morbrorn eller om han tar det imorgon när skruttan och jag är och skapar. 

Samtalskontakt och babymassage

publicerat i Livet, Signe;
Idag hade mitt första möte med min samtalskontakt, det kändes bra och hon höll med om att jag inte ska ta medicinen jag fått. Jag blir ju en zombie av den och är garanterat ingen vidare mamma då. Efter det mötet så köpte jag med mig gott kaffe från Gulf (stans bästa latte!) och brassade hemåt där skruttan och pappan/mannen myste på. 

Kaffe för mig och mannen, mat och en liten tupplur för unga fröken och sen iväg igen. Den här gången hela familjen, föräldragrupp med babymassage på BVC. Skruttan hamnade bredvid sin bästis och båda tjejerna hade lite svårt att fokusera på att njuta av massagen, de hade däremot full koll på varandra. 

Efter massagen somnade lillskruttan och sov i nästan två timmar, det var ett litet matuppehåll där i mitten. Jobbigt att få massage tydligen, hon har mest ätit och sovit hela eftermiddagen. 

Min vilda mamman tid idag blev en sväng på Dollar för inköp av nya tvålar. Spanade på gardiner också men inget föll mig i smaken. Hade dock gardiner hemma som fick komma upp i vardagsrummets del som inte är tv-rum. Bytte ju i köket igår så jag ville fixa lite mer. 

Mannen har burit upp alla skivor och imorgon ska han eventuellt hämta två pärlådor som ska agera hyllor i tv-rummet som ersättning för den som ska flyttas upp. 

Jag älskar verkligen att göra om här hemma med små medel. Vårt hem ska kännas personligt och det tycker jag att vi lyckas bra med trots en övervägande del Ikea-möbler. 

Höstat på altanen

publicerat i Livet;
Idag har jag gjort höst på altanen, jag har alltså tagit bort blommorna där ute. Pelargonerna planterade jag om och tog in, de andra hamnade på komposten. Snart ska väl även stolarna och grillen plockas bort och min kabeltrumma ta plats i ena hörnet och agera bord. Ljung ska planteras i två krukor också, men den måste köpas först. 

Annars då? Jo imorse var vi på öppna förskolan här nere i centrum en sväng. Skruttan var såklart minst där men hon verkade tycka att det var rätt spännande. Vi hade planer på att besöka Kyrkis inne i stan på eftermiddagen men en aktivitet fick räcka, vi skulle ju till sväronen/farfar och farmor och äta middag. Dessutom är det en massa aktiviteter resten av veckan. 

Nu har jag nyss haft lite mammalyx, långdusch, ansiktsmask och nu har jag ett sånt där porplåster på nosen. Kan ju inte vara sunkmorsan hela tiden. Skulle gärna göra nåt åt håret också men vet inte vad. Vikten också såklart, men det blir väl när det blir. 

Igår städade och tvättade vi och idag har mannen fixat vagnsparkering i hallen. Så här snyggt var det länge sen det var här hemma.