2 hela år av moderskap

publicerat i Livet;

Igår söndag (på mors dag) så fyllde min älskade lilla unge hela 2 år! Jag firade då 2 år som mamma, lämpligt att det blev på mors dag i år. För två år sedan var damen beräknad att födas på morsdag (det året 31/5) men i och med igångsättningen så kom hon redan 28:e. 


Mors dag förresten, min 19:e utan min egen mamma. Hon fattas mig, varje dag. Det hade varit så bra om hon fanns kvar hos oss. Hennes förstfödda (jag) var inte heller intresserad av att sova som liten, så vart skrutt fått det ifrån råder det inga tvivel om. Mamma var likadan hon med säger mormor. 

Min mormor förresten, urmodern, matriarkaten, urkraften. Min inspiration, förebild och idol. Den starkaste kvinna jag vet och jag är stolt över att hennes gener finns även hos mig och min dotter. Blir jag bara hälften så bra som hon så kommer jag vara otrolig. 

Trots och borttappad röst

publicerat i Livet;

Skrutt har fyllt 2 år och visar mer och mer sin envishet/trots. Undrar vart hon ärvt tjurskalligheten ifrån... 


Hon har haft ögoninflammation men är frisk nu, men jag har fridagar måndag och tisdag så hon fick hänga hemma med mig idag. Imorgon ligger jag tillgänglig för övertid så då ska skrutt på föris några timmar. 

Jag har tappat rösten totalt, dålig kombo med en tjurig unge som gör en massa hyss. 

Sjukstuga

publicerat i Livet;

Förra veckan fick jag gå hem från jobbet med feber och en hals som höll på att ta knäcken på mig. Mindre skoj med två sjukdagar, min andra och tredje sedan jag började i höstas. Surt! Men vad ska man göra, är man sjuk så är man och på jobbet har diverse virus härjat fritt ett tag. 


Nu när jag är frisk igen och fit for fight så har lillskrutt åkt dit. Ögoninflammation. Min stackars lilla unge, jag hoppas att hon inte blir ett "ögonbarn" som jag och brorsan var när vi var små. 

Imorgon får dock hennes pappa vabba med henne, det hade han inte nåt emot. Jag däremot längtar tillbaka till jobbet. Jag hade fridag i onsdags när sjukdomen var ett faktum så då vabbade jag. Dela på vabbdagar är en självklarhet.