Downtown Boliden

publicerat i Livet;
Vi har nu nått slutmålet för vår lilla resa, vi är hos min mormor i Boliden. Kom hit runt 12 efter att ha gjort ett kortare stopp på "det lilla mejeriet" i Burträsk. Turist, javisst. 

På vägen mellan Umeå och här så mötte vi en älg, den stod precis mitt i vägen och tack och lov så var det bra sikt så jag kunde bromsa i god tid. Lite adrenalinpåslag blev det. Men jag klarade det bra utan panik, tårar eller ångest. Stort plus. Vi stannade en bit ifrån, fotade och tutade. Efter tutning nummer två så behagde älgen att kliva åt sidan så vi kunde fortsätta. 

Efter vi har ätit så ska vi nog knalla iväg till en av mina morbröder och hälsa på. Praktiskt att ha alla samlade på gångavstånd, även om jag hellre hade sett att de bott kvar i Umeå. Av rent egoistiska skäl. 


Puss 

Umeå calling

publicerat i Livet;
Tillbaka på hotellet efter en fånigt god middag med en himmelsk efterrätt (du skulle varit med Kristin). Vi har ätit gott, druckit gott vin och bara njutit av vår semester. Vi tog en liten promenad innan vi gick tillbaka hit och jag älskar verkligen den här stan. 
 
Nu är det snart god natt härifrån, imorgon åker vi vidare mot mormor. 
 
 
Puss 

Lyxlirare

publicerat i Livet;
Just nu är mannen och jag i mitt älskade Umeå, vi har checkat in på vårt hotell och ligger nu och bara slappar. Mannen körde större delen av vägen hit, fast jag erbjöd mig att byta av honom. Jag ska tydligen köra mer imorgon. 

Jag försöker ju mitt bästa att undvika kolhydrater och onödigt socker. Dessutom är min budget löjligt begränsad för tillfället. Så istället för att stanna på Burger king som vi brukar så hade vi med oss lunch. Den bestod av hårdkokta ägg, vattenmelon och mini babybel, i dryckesväg hade vi thé och hemmabubblat vatten. Mycket bättre för både oss och plånböckerna. Men sötsugen är jag. 

När vi checkade in och kom in på vårt rum så fick jag fick lite extrapepp gällande mitt val att försöka äta bättre och träna lite mer: 

Vi har hantlar på rummet. Jag ska köra ett pass lite senare hade jag tänkt. Det finns gym här på hotellet också, men det är tydligen ett "publikt" gym så jag känner mig inte så bekväm med att gå dit. Men det ingår i priset så jag ska känna efter och prata med mannen. Vi har ju träningskläder med oss. 

Mannen tar en tupplur nu så jag ska låta honom vila en stund innan jag väcker honom för en promenad för att hitta nånstans att äta. 

Puss