Ut i verkligheten

publicerat i Livet;
I söndags jobbade jag mitt sista pass på den avdelning jag tillhört sedan nästan ett år tillbaka för att gå som resurs i tre veckor innan utbildningen startar. 

Det kändes lite vemodigt att tömma mitt fack, ta bort mitt namn från mina hörlurar och ta med mig min kopp därifrån i söndags. Men ändå rätt spännande och skönt. 

Imorgon när jag kliver i blåstället så är det för att göra något helt annat än vad jag gjort nu ett tag. Och inte heller vara lika stillasittande, vilket känns väldigt skönt. Ska bli kul att se hur mycket steg jag får ihop imorgon. 

Vårterminen 2018, nu kör vi!

publicerat i Livet;
Eftersom jag jobbade helgen så var jag ledig igår och idag, så skrutt har varit med mig idag och laddat för återkomsten till föris imorgon. Väskan är packad och kläder framlagda till imorgon bitti. Vi är så förberedda vi kan bli tror jag. Skrutt sover, somnade till sagan "traktorn som så gärna ville sova" (läs: hypnos för små barn). Men hon valde själv den boken istället för Ronja som vi annars läser. 

Här hemma är det undanplockat, diskat och tvätten är hängd. Min frukost står redo i kylen att bara slänga ner i jobbväskan imorgon bitti. 

För mig väntar sista arbetsveckan i det arbetslag jag tillhört i ungefär ett år. Nu ska jag vara resurs i några veckor innan skolbänken kallar. Skolbänken och privata kläder, så idag hämtade jag ut ett paket med nya brallor. 

Nu ska jag mysa ner min under filten med min virkning, har börjat ett projekt... virka vantar. 

Hostat bort hela lovet

publicerat i Livet;
Här har vi haft sjukstuga hela julledigheten i princip. Måttligt skoj. Vi har inte kunnat hälsa på någon, inte besökt "lejonlandet" (lekland) och inte kunde vi följa med Kyrkismammorna på bio heller. 

Ledigheten har mestadels spenderats på hemmaplan, inomhus. Fast vi har försökt komma oss ut i alla fall en gång varje dag. Idag blev det dock ingen sväng ut då skrutt fick ett tjurskov och vägrade totalt, trots att Maxi stod på agendan. Ja, ja... såna dagar måste man ju få ha.  

Imorgon kliver jag i blåstället igen och stämplar in för tjänstgöring. Skrutt och pappan är lediga tills på tisdag då vardagen drar igång på riktigt.