SuperSigne

publicerat i Livet, Signe;
Underbara, älskade ungen sov fem timmar i sträck i natt! Det känns nästan som att jag har varit på spaweekend. Nu är det tankning av bebis som gäller och förhoppningsvis är hon riktigt hungrig. Får se om vi kan få sova ett tag till sen, det skulle vara trevligt. 

Inga planer för dagen, som vanligt. Allt styrs ju att lillskruttans dagsform. Hoppas att humöret kanske vänt lite så att vagnen kan vara aktuell för en promenad. Eller om vi antingen är eller få kaffebesök. 

Nu ska jag försöka tanka skruttan full, tissarna är som kanonkulor. 

En social prick

publicerat i Livet, Signe;
Det bör rimligtvis vara torsdag idag, svårt att hålla koll när man bara är hemma och mestadels i soffan. Ja, ja... det innebär att mannen har en arbetsdag kvar den här veckan och sen är det helg och han finns tillgänglig även dagtid om det är tungt med skruttans lilla mage. Eller okej, lördag går ju eftermiddag och kväll bort men ändå.

Idag har jag (äntligen) haft besök, lillebror kom hit och umgicks. Jag är ju en rätt social varelse och behöver ,trots att jag äntligen fått bli mamma, få umgås med folk. Jag har praktiskt taget varit isolerad sen jag slutade jobba i mars, vilket jag far illa av. Och eftersom Signes mage är bråkig så känns det inte så bra att åka nånstans. Hon kan ju lätt bli hysterisk när det kniper till i magen och att då sitta i bilen utan möjlighet att ta upp och trösta känns jobbigt. Förstår ni mitt dilemma? Jag vill umgås men än så länge vågar jag inte dra iväg långt med lillskruttan om jag är ensam i bilen. 

11:e augusti så måste jag i alla fall, då ska jag träffa dopprästen och han håller till i Sköns församling. Förhoppningsvis vågar jag mig iväg nånstans innan det också, jag måste få interagera med folk annars far jag illa. 

Nu är det läggdags för samtliga här på slottet, hoppas på en bra natt eftersom skruttan haft en bra eftermiddag med både pigga vakenstunder och lugna sovstunder. 

Lite efter...

publicerat i Livet;
Men nu har vi skaffat Netflix, vilket innebär en massa dokumentärer för den här soffnötande mamman. Så slipper hjärnan förslappas i alla fall, det räcker med kroppen. Jag har ju redan sett (eller hört) alla intressanta dokumentärer i programbiblioteket så det här var ett välkommet tillskott. 

Vi delade på natten i natt också och det funkade bra för oss båda, eller alla tre heter det kanske. Jag kunde äta min frukostfil i lugn och ro medan mannen och Signe låg kvar och drog sig. Lagom till att jag ätit klart så upplyste lillskruttan omvärlden om att hon också ville ha frukost, så då kom hon och mannen ner. 

Mannen är på jobbet nu och Signe sover i min famn, det är livskvalitet på riktigt. Att ha en mysig liten tjej i famnen alltså. Lite synd dock att jag måste förflytta mig snart, en kopp kaffe hägrar.