Skada inför första bedömningen

publicerat i Livet;
Vi bedöms kontinuerligt på utbildningen och första studiosamtalet är nu på fredag. De som känner mig vet att jag är oerhört självkritisk och alltid ser allt i nattsvart. Så jag är fruktansvärt stressad inför den här bedömningen. Jag vill verkligen klara av utbildningen och få min fasta anställning. Jag har ju redan en tjänst som väntar på mig. 

Vissa moment i utbildningen är fysiska, jag har skadat min axel. Eller skadat är väl fel, men den är överansträngd och en liten muskelinflammation. Imorse var jag till naprapaten för en genomkörare (gör det minst var tredje månad) och hon hittade en massa triggerpunkter i axeln som var "felande". Så hon pressade på dem och armen blev nästan obrukbar. Men jag vet att det kommer kännas bättre imorgon. Problemet är bara att vi hade fysiska övningar idag som jag inte kunde vara med på. 

Då får jag katastroftankar och tror att jag kommer kugga. Att någon annan ska få den där tjänsten som väntar på mig, att jag aldrig ska få en fast och trygg anställning. 

Så nu sitter jag och virkar för att lugna nerverna, eller försöka i alla fall. 

Söndagsångest?

publicerat i Livet;
Söndag och helgen är redan slut, känns som om det var fredag imorse. Men har hunnit med lite grann i helgen i alla fall, ligger dessutom helt i fas med tvätten! The neverending story, men i fas just nu. Det lär gå över imorgon. 

Imorgon är det "skola" igen. Eller i alla fall utbildning. Den här veckan kommer bli tuff, räknar nästan med att behöva rota fram mina kryckor innan veckan är över. 

Dags att packa skrutts förisväska och sen gå och lägga sig. 

Dietsemla?

publicerat i Livet;
Ja, jag försöker ju hålla igen och röra på mig mer än förut. Idag är det dock fettisdag och då ska man ju äta en semla såklart. Jag ville testa årets semla från lokala semmelleverantören, hallon/lakrits. Tanken var god, lakritsgrädde var otäck. Men nu har jag i alla fall ätit en. 

Annars då? Jo, jag sitter i skolbänken två veckor till innan vi ska tillbaka till jobbet några veckor. Känns konstigt med bara mån-fre och dagtid. Och jag hade verkligen behövt en fridag på en vardag för att åka och fixa linser. 

Nu är det slappande som gäller, nyduschad och iklädd pyjamas har jag parkerat i soffan. Fast jag skulle lätt kunna gå och lägga mig. Sov uruselt i natt och kan inte ens skylla på skrutt.