Färdig på föräldrakursen

publicerat i Livet;
Vi har idag varit på sista träffen på föräldrakursen/föräldragruppen, idag handlade det om praktisk förberedelse inför förlossningen. Alltså öva på att andas och avslappning, vi fick se en film som handlade om det, vill man köpa den filmen och träna hemma kostar den över 600kr. Inte värt det om man frågar mig... 

Efter kursen/träffen så åkte jag hem och uträttade lite ärenden över nätet medan mannen jobbade lite till. När han kom hem blev det middag och sen ett besök hos sväronen som bjöd på nybakade bullar, smaskens. Jag passade på att boka in en service av min räcer också, svärfar är min personliga servicegubbe nämligen. 

Efter att ha kollat på fredagens Stjärnor hos Babben med underbara Henrik Schyffert och Veckans brott så är det snart läggdags för oss. 

Men jag tänkte på en sak, efter fyra träffar med föräldragruppen och en förlossningsinformation så ska vi alltså vara färdigutbildade föräldrar. Det känns lite läskigt, jag menar.., om ungefär 8 veckor så ska vi åka hem från sjukhuset med vår lilla Mini. 

Tisdag idag då

publicerat i Livet;
Imorse var jag väldigt segstartad, konstigt med tanke på att jag hade så mycket energi igår. Men, men... vi kom upp i tid och mannen åkte till jobbet. Själv så har jag inte gjort många knop hittills idag men ska väl ta tag i lite nödvändiga sysslor nu snart. 

Jag är vansinnigt sugen på en munk från Donken men det känns onödigt att åka in till stan bara för det. Speciellt när vädret är som det är... det räcker med att jag ska in på eftermiddagen. Det är ju april imorgon, kan det inte få bli lite vår? Jag menar, jag får nästan inte plats i mina vinterjackor längre så lite bättre och varmare väder är välkommet. Inte för att jag får plats i nån vårjacka heller men ändå. 

Nu ska jag ta lite förmiddagsfika och sen ta itu med nåt vettigt. 

Då var vi igång då

publicerat i Livet;
Ja, men den här veckan alltså. Min dag har väl sett ut som de flesta av mina dagar, inga större utsvävningar för min del. Har plockat i gästrummet så det är numera bättre ordning där (prisa Ikea för Hemnes byrån), hur mycket som helst får plats i de lådorna så Minis kläder kan eventuellt få låna en av lådorna i väntan på skötbordet/byrån som ska stå i barnrummet. 

Jag har fixat både frukost, lunch och middag åt mannen i mitt liv. Han kommer inte alltid hem på lunch men det är trevligt när han gör det. Då blir det på nåt sätt lättare för mig också att äta vettig lunch (läs: mat, inte mackor eller liknande). 

Nu ikväll har jag sytt på filten lite grann, borde bli klar imorgon eller på onsdag. I alla fall med att sy ihop alla rutor, sen ska det ju virkas en kant på hela filten också. Men innan Mini kommer och är i behov av filten så kommer jag vara klar och det känns bra. Mannen har jobbat på med Minis rum, det går framåt även där. Han är så bra på alla sätt och vis denna underbara karl som jag delar mitt liv med. 

Nu blir det snart lite kvällsfika och sen blir det nog läggdags, i alla fall för att lyssna på ljudbok och varva ner. Imorgon är det tisdag och det innebär föräldragrupp på eftermiddagen, på förmiddagen är det en vanlig dag för mig, plock och stök. Jag ska inventera mitt tygförråd också, funderar på om det kan vara värt att sy ett babynest, de är ju sjukt dyra att köpa! 

Ni mammor/gravida som läser här: Har ni eller har haft ett babynest? Är det så himla "nödvändigt" som man lätt kan få uppfattning om? Och snälla, lämna en signatur när ni kommenterar. Jag blir sjukt nyfiken när det kommer från anonym, speciellt om ni faktiskt känner mig "på riktigt."