Är VM slut snart?

publicerat i Livet;
Inte för att våra kanaler brukar vara översvämmade av tv-program i toppklass men fotboll? På flera kanaler samtidigt, allvarligt? Tur att vi har annat att sysselsätta oss med i alla fall. Mannen har renoveringen (just nu kan jag inte hjälpa till) och jag har mitt projekt att sy en väska. 

Väskprojektet går framåt, tror jag. Måste bara komma på nåt sätt att få den mer stabil, tyget är lite sladdrigt tyvärr. Men det löser sig nog.... hoppas jag. Annars får jag väl tänka om, igen. Men en väska ska det bara bli, det finns inga alternativ. Sen ska jag försöka mig på en matchande börs också, bara för att. Nästa projekt kan tänkas bli att sy i vaxduk, jag har ju faktiskt en dödskallemönstrad som bara ligger och samlar damm. 

Nu är det sängdags, hur jag nu kan vara trött nu... jag sov 45 minuter efter maten. Men, men... sova är jag (vanligtvis) riktigt bra på.


Puss 

Sömnad på hjärnan?

publicerat i Livet;
Det är rätt lugnt på jobbet så jag har tid att fundera på framtida syprojekt, googla mönster och sånt. Jag ska i alla fall köpa dragkedja i veckan, skulle vilja ha en massa olika snygga, gamla knappar. Sambons momma kanske har ett lager där man kanske kan tigga åt sig några. 

Jag ska återbruka lite tyger som finns hemma hade jag tänkt, nåt lakan lär få sätta livet till också. Men jag ska nog lyckas knåpa ihop nåt plagg som går att använda. Men då vill jag nog helst ha tillgång till symaskin, får se om jag ska låna svärmors kanske. Kan ju kika på den i alla fall för att se om det är nån modell jag känner igen. 

Just nu är jag jättepeppad på att sy och knåpa, vet inte vart det kommer ifrån men kul är det. 

Puss 

Work it girl

publicerat i Livet;
Arbetsdag idag, långdag till halv fyra. Bussen hem går kvart över så jag kan ta en promenad eller nåt medan jag väntar. Motion ska ju vara bra har jag hört. 

Sov oroligt i natt, antagligen på grund av min panik igår morse när jag trodde att jag försovit mig. Det gjorde jag inte idag, tack och lov. Men att påstå att jag var pigg när klockan ringde vore att ljuga. Skönt ändå med en lättsam vecka, bara tre pass. Det kan jag behöva eftersom jag nästa vecka går in på mitt monsterschema när jag knappt hinner hem och vända mellan arbetspassen. 

Ikväll när jag kommer hem blir det väl sedvanliga hemmasysslor, kombinerat med fortsatt sömnad. Jag tänkte i alla fall bli klar med steg ett i min väsktillverkning. Även om jag egentligen borde plugga teori som en tok. Skulle ha haft teoriboken som ljudbok, nån som vet om det finns? 

All min tid kommer framöver gå åt till jobb, körkortet och renoveringen. Vill man umgås är det bästa sättet helt enkelt att svänga förbi de få stunder jag är ledig. För jag kommer vilja vara hemma och stöka på och umgås med min stora kärlek. Men kaffebesök är ju alltid trevligt. 


Puss