Heldag i västra

publicerat i Livet;
Vi åkte mot vackra västra vid strax efter 10 för att fira den nyblivna pensionären (ja, pappa alltså). Strax före 12 parkerade jag dieselDoris utanför hos honom, jag körde hela vägen, jag behöver öka på mitt självförtroende gällande bilkörningen igen, speciellt att köra med skruttan i bilen. 

Vi var hos pappa ett tag, surrade strunt och tankande Signe. Hon gav också morfar sin present, några inramade foton på henne. Ni vet, sån där typisk present till mor- och/eller farföräldrar. 

Sen åkte vi för att tända ljus och äta lite god mat. Skruttan fick halvsitta i sin vagn medans vi andra åt, den modell av barnstol som fanns där vi åt var inte riktigt lämplig för en sån liten plutt som Signe. 

Vi kollade in på naturum också och där jobbade visst en gammal kompis till mig, så vi blev stående där ett tag och surrade. Sen blev det hemfärd, dock med amningspaus både i Nedansjö och sen hos min lillebror. 

Nu sover lillhjärtat och jag är rätt sugen på att göra henne sällskap. Ska bara kolla vad mannen sysslar med först. 

Teknikens under

publicerat i Livet;
Det har väl inte undgått någon att det är Allhelgona nu, en helg då man tänker på sina nära och kära som lämnat oss. Man tänder ljus på gravarna och smyckar kanske lite. 
 
Min mamma gick bort för 18 år sedan och ligger begravd 25 mil (ungefär) härifrån. Jag kan inte åka dit och tända ljus imorgon. 
 
Tekniken och svenska kyrkan har dock sett till att jag kunde tända ändå. 
 
 
Gå in HÄR om du också vill tända ett ljus. Jag valde att tända på NUS (Norrlands Universitets Sjukhus) i Umeå, såklart. 

Första veckan avklarad

publicerat i Livet;
Fast egentligen inte, jag var ju ensam med skruttan när mannen började jobba efter semestern och fram tills allt rasade och jag blev sjukskriven. Men ändå... Det känns som första veckan. Och ja, jag var nervös som bara den i måndags men nu har veckan gått och jag har inte ringt mannen och gråtit och krävt att han ska komma hem. 

Vi har klarat oss bra, Signe och jag. Nån aktivitet varje dag också, inte så mycket promenader som tänkt dock. Det kommer fler dagar/veckor. 

Nu ikväll somnade hon i sin egen säng, stort! Jag och mannen fikar i soffan och bara är. Så overkligt. 

Imorgon bär det av till vackra västra för att fira pappa/svärfar/morfar som fyllt 65 och gått i pension.