Städsöndag

publicerat i Livet;
Idag har varit effektiva här på slottet, storstädning på schemat nämligen. Dessutom så började jag dagen med att göra i ordning ny frukt och bär puré till skruttan. 

En maskin tvätt är körd och hängd, en maskin disk är körd och inplockad, dammsugit vardagsrum, hall, kök och vårt sovrum. Båda toaletterna städade och en ny hylla har kommit upp i sovrummet. Så skönt att få lite ordning och rent och snyggt. 

Nu har vi precis varit och veckohandlat och köpt dagens snabbmat (sallad från Saqqara). Det här har varit en riktigt bra dag. Extra skönt att vara rätt utvilad eftersom mannen tog skruttan i natt och jag sov i gästrummet. 

Imorgon är det måndag och ny vecka, Kyrkis på eftermiddagen såklart. 

Kalasdag

publicerat i Livet;
Idag har jag och Signeskrutt varit och firat hennes fyrmänning som fyllt ett år. Fullt ös på både skruttan och Ture, han går för fullt och skruttan hasade/halvkröp med hög hastighet. Motivationen till förflyttningen var 86 cm Sepänmaa, att haka på honom var mycket spännande. 

Det sötaste jag nånsin sett var när fyrmänningen gick fram till Signe och kramades och skrutt goade tillbaka. Man blev ju nästan tårögd! Hoppas på att de ska ha mycket glädje av varandra framöver också och kramas mycket. Sen åt de varsin fruktklämmis sittande bredvid varandra vid köksbordet, goknopparna. 

När jag och skruttan kommit hem så slappade vi ett tag innan mannen kom hem och vi begav oss till lilla K för middag hos sväronen. Där blev det öring, de vet hur man ska flörta med mig via maten helt klart. Vi åkte hemåt i lagom tid för att fixa kvällsgröt åt unga damen. Sen somnade hon gott efter en fullspäckad dag. 

Jag och mannen har fredagsmys med tända ljus, gurka med dip och citronvatten (för mig, mannen dricker nån cider). Jag har målat lite i min bok också. 

Men nu ska jag krama på mannen i mitt liv lite innan det är dags att slå igen de ljusblå. 

Underbar dag!

publicerat i Livet;
Vi har varit hemma och njutit av våran "extradag" hela dagen. Mannen kom hem på lunch och sen så kom världens bästa lillebror/morbror/gudfar och hälsade på. Han hade med sig gofika (med få kalorier så jag fick äta) och så stannade han på middag. Det är så skönt att ha en bror som han. 

Jag har tränat med hjälp av skruttan, burit ved och gjort lite plankan även idag. Motivationen ökade ju något när jag såg resultat imorse. Det gäller bara att hålla i det här nu. Och nej, det beror inte på nån yttre kroppshets utan på min egen känsla och önskan om att kunna ha mina favoritkläder igen, jag varken vill eller har råd med att köpa en helt ny garderob. Och så vill jag naturligtvis orka hänga med när skruttan snart far fram som en virvelvind. 

Nu sover lillskrutt, mannen är och handlar och jag ska slå mig ner med min målarbok.