Helg är vila, eller hur?

publicerat i Livet;
Helger är ju tid att vila, så det är sysselsättningen här på slottet idag. Men oj så skönt att bara vara, speciellt när mannen är hemma såklart. 

Vi har dock varit till stan en sväng och dessutom iväg på återvinningen med en himla massa papper. Glas tror jag vi tar imorgon, eller kanske lite senare idag. 

Huset är så mysigt nu med allt julpynt, jag ska som sagt ta fram lite mer också hade jag tänkt. Helst skulle jag väl köpa mer också, men jag har många jular på mig. Nästa år blir det i alla fall mer julgardiner eftersom de vi var nu bara räcker till vardagsrum och kök. Jag vill ju ha jul i precis hela huset! 

Nu måste jag resa mig ur soffan och ta fram kycklingen ur frysen. 


Puss

Konsten att gå all in med restriktioner

publicerat i Livet;
Jag har som princip att inte sätta upp adventsstjärnor eller stakar förrän rätt dag, alltså första advent. Men idag gick jag all in med resten av pyntet, även om jag har lite kvar att plocka fram fortfarande. Två tomteburkar kommer inte tas fram förrän jag har nåt gott att stoppa i dem till exempel. Men annars så är det pynt i nästan hela huset nu. Några rum är fortfarande skonade, gästrum, kontor och badrummet nere för att vara noga. Annars är det nåt överallt och jag älskar det! Nu ser jag framemot mannens reaktion när han kommer hem från jobbet. Han var visserligen hem på lunch också men sen dess har det hänt en del. 

I skrivande stund så har jag precis plockat undan i köket efter att ha bakat lite saffransmuffins, smaskens. Muffinsen har jag bakat med saffransarom, jag sparar den "riktiga" saffranen tills det är dags att baka lussebullar och saffransbullar. Det tror jag att jag gör nästa helg, det och pepparkakor. Tryfflar gör jag närmare jul, annars finns risken att de tar slut.

Nu ska jag lägga mig och sträcka ut ryggen en liten stund innan mannen i mitt liv kommer hem. 


Puss 

Fredag!

publicerat i Livet;
Idag tänker jag faktiskt julpynta här hemma, men jag tänder inga stjärnor eller adventsstakar förrän på söndag. Men idag åker resten fram, så är det bara! Och jag ska nog baka lite saffransmuffins också, för nu längtar jag till jul. Även om jag inte kommer att fira julen här hemma så ska det ju vara julmysigt på slottet. Vi kommer ju vara hemma bitvis under julen. 

Just nu håller jag dock på att fixa lite förvaring till mina hårsnoddar som har en tendens att hamna precis överallt. Men när den är klar så tar jag itu med pyntandet på riktigt, juldukar ska fram och även lite annat. Måste hitta den allra bästa platsen för farmors julgris (en spargris i vitt porslin med ett sidenband runt halsen), tyvärr har jag inte den gröna "lurviga" mattan vi brukade ha den på. Jag får komma på nåt annat bra helt enkelt. För nu ska det bli jul på slottet, snö eller inte. 

Puss