Lite matnyttiga mattips

publicerat i Livet, Myrman tipsar, Recept;
Idag tänkte jag bjussa på lite mattips, jag älskar ju mat och är riktigt glad att jag kan äta nästan som vanligt utan överdriven smärta eller behov av att skena iväg på toa (to much info kanske). 

I förrgår gjorde vi en riktigt matig och god köttfärssås. För att dryga ut den lite och samtidigt få i oss mer grönsaker så rev jag ner en stor morot och blandade i. Hade tänkt ta två, men det fanns bara en kvar. Sen så blandade vi i en hel burk skivade champinjoner också. Mitt tips är alltså: riv ner en morot eller två i köttfärssåsen. Det blir gott, mättande och ni får i er mer grönsaker. Men blanda inte ner morötterna på en gång, ta det mot slutet när det nästan är klart. 

Ett annat bra tips är att koka röda linser och ha i när du gör potatissoppa eller liknande. Det ger lite extra piff och du får i dig mer nyttigheter. Sen så såg jag ett tips häromdagen som jag inte provat än men har tänkt göra, att blanda i vita bönor när man gör korvstroganoff. 

Jag utgår ju alltid från vad jag själv tycker om, jag går inte på några dieter utan äter efter eget huvud och smak. Det tror jag på, jag äter det jag känner för men i lagom mängd. Mitt bästa bantningstips är dock att få samma sjukdom som mig, sen jag blev sjuk har jag gått ner sex kilo. Inget tips jag rekommenderar dock eftersom det inte är nån höjdare att ha så ont att man tror att man ska dö, ligga med dropp och inte kunna äta utan enormt smärtpåslag. Men ner i vikt går man, när man slutat få minst 4 liter dropp om dagen i alla fall. 


Puss 

Taggar: mat, sjukdom, smärta, tips;

Kommentera inlägget här :